KESKIMATKAN SUOMENMESTARUUDET RATKOTAAN JOUTSENOSSA 24.5. 
 
Joutsenon Kullervo järjestää 24.5. keskimatkan SM-kilpailut (R1) Joutsenon Vesikkolassa. Kilpailu on samalla kansainvälisen suunnistusliiton IOF:n WRE osakilpailu.

Keskimatkan karsintakilpailu alkaa klo 10, B-finaalit klo 13 ja suomenmestaruudet ratkotaan A-finaaleissa, jotka alkavat klo 14. 

Suomenmestaruuksista kilpaillaan kaikkiaan 12 sarjassa (H/D21, H/D20, H/D18, H/D17, H/D16, H/D15). Kilpailuihin odotetaan yli 1000 suunnistajaa, ja mukana on koko Suomen parhaimmisto. Muun muassa parhaillaan suunnistusmaajoukkueen MM-valmistautumisleirillä

Italiassa harjoitteleva Minna Kauppi avaa kilpailukautensa Joutsenossa. 

Maajoukkueen päävalmentaja Juha Tainin mukaan Joutsenon SM-kilpailu on tärkeä kilpailu huippusuunnistajille.
Keskimatkan SM-kilpailu Joutsenossa on ensimmäinen näyttökisa Norjan Kongsbergissä 7.–8.6. käytävään maailmancupiin osakilpailuun ja siinä mielessä erityisen kiinnostava heinäkuun MM-kilpailuja silmällä pitäen. 
Päävalmentaja Taini odottaa Joutsenon kilpailusta sekä taidollisesti että fyysisesti hyvää kilpailua.
Keskimatkan kilpailu formaattina on hyvä ja erottelee fyysisesti parhaat. Samana päivänä suunnistettava karsintakilpailu ja finaali on kilpailumuotona raskas ja finaalissa varmasti erottuvat fyysisesti vahvimmat.

Kilpailun finaaliratojen ratamestarin Reijo Mattisen mukaan kilpailu tulee olemaan taidollisesti haastava ja fyysisesti myös raskas, vaikka maastossa ei suuria korkeuseroja olekaan.

Miesten pääsarjassa parhaimmat etenevät maastossa n. 5.50/km vauhtia. Vauhti ei kuitenkaan tule ilmaiseksi, vaikka maasto on pääosin nopeakulkuista eteläkarjalaista maastoa, sillä sitä rikkovat pienipiirteiset kalliorinteet, vanhat korpikuusikot sekä vanhat hakkuut, jotka ovat jo kesän korvalla peitteisiä. 
 
Reijo Mattisen mukaan pääsarjojen suunnistajat etenevät finaalissa alueilla, joissa tarkan kartanluvun lisäksi joudutaan etenemään kompassisuunnalla. Peitteisessä maastossa samaistamisvirheen mahdollisuus kasvaa. Karsintakilpailu ja finaali suunnistetaan eri maastoissa.

Kilpailun seuranta onnistuu mainiosti kilpailukeskuksessa, jossa pääsarjojen kilpailijat poikkeavat yleisörastilla. Kilpailukeskuksessa on myös gps-seuranta, ja finaalin etenemistä pääsee seuraamaan reaaliaikaisena.

Kilpailu on Joutsenon Kullervon 100-vuotisjuhlakilpailu.
 
 
Tervetuloa Joutsenoon!

Mika Luukkonen, tiedottaja 0500 859583 mika.luukkonen@lappeenranta.fi
Etusivulle
Postia ylläpitäjälle